Shawislandvacationrentals

Can You Hear Me Now? Good

Okay, I had my work cut out for me. The first thing I had to establish was how long will it take for the Soviet tank battalion to arrive once they discover that the Americans have landed, and how long will it take for the slower moving artillery to arrive? I know how far apart the two points are: the Fabry Crater the Soviets have their post built near is 3,933 kilometers from Landau Crater, the landing site the Americans want to build their post near. I have now established the distance. Now I have to decide how fast the tanks and artillery travel. I decided on a speed of travelling at about forty-eight meters per second, which roughly figured as one hundred and six miles per hour. Since I established the distance in metrics, and the speed in metrics, we can easily calculate:

So meters per second X 60 X 60= meters per hour.

48X60=2880 meters per minute.

2880 meters per minute X 60=172,800 meters per hour

172,800/1000=172.8 kilometers per hour

3,933 km/172.8 kph=22.76 hours for the tank regiment to arrive.

(I calculated my make-believe hovertank’s speed to arrive only after the Americans had built a defense strong enough to repel them without their own artillery. I felt like 22.76 hours check-distance.com was about right, building one artillery piece every two hours. Had I not liked the time, I may have lowered or raised the tank speed. My goal was defense building time plausibility, and I was satisfied.)

Now for the slower moving artillery pieces: My goal was a travel time for the artillery of four days. I set the speed of the artillery for what I thought was reasonably plausible and tight enough to create tension in the American camp. I finally decided on 11 meters per second.

So meters per second X 60 X 60= meters per hour.

11 meters per second X 60=660 meters per minute.

660 meters per minute X 60= 39,600 meters per hour

39,600 meters per hour/1000=39.6 kilometers per hour

3,933 kilometers/39.6 kilometers per hour=99.32 hours

99.32 hours/24 hours in a day=4.13 days.

Now that I have all that settled, I had a couple more measurements to calculate. I decided that a transport vessel from Earth to Luna would make the trip in sixteen hours. All of the men arriving on the transport are cross-trained as construction engineers. I also had medics, cooks and three shifts of two tactical operations technicians on the bridge of the lead vessel to calculate. Now I have enough data in my logic statements and measurement calculations to build a spread sheet for my outline.

I opened a spreadsheet and got started. My headers were Time, Event, Other Events, Notes, and Tactical Operations. Time was exactly that: date and time. The Events column logged everything from construction milestones, arrival of more men, when a new artillery piece was built, when a shift of men were going to sleep, different crews stopping to eat, and events like the American commander speaking on the radio with the Soviet commander and their pre-battle meeting. The Other Events column was there in case more than one major event was occurring at a given time, and I needed more room. The Notes tab was for any other miscellaneous notes about what was going on. Finally, the Tactical Operations tab kept track of each pair of tac ops techs who worked on the bridge of the lead vessel. Their schedule was eight hours on, eight house working with other construction projects, installing hardware and software, and eight hours off. That column was designed to let me know at any given time which pair was on the bridge.

I would note here that that I kept track of each different kind of event by color coding the entry in the spreadsheet. For instance, when a person or group goes to bed, I log the entry on the sheet and color it red as well as any negative event like a death or battle starting. There was a place where the post was placed on yellow alert, so I colored it yellow on the spreadsheet. You get the idea, color code things so that you can find the data at a glance.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.